DEZERTY, BUCHTY, KOLÁČE

Málokterý milovník sladkého odolá nadýchanému moučníku, který nese pojmenování po císaři Franz Josefovi. Ten na něj nedal dopustit a vedle hovězího masa patřil mezi jeho nejoblíbenější jídla.

Vdolečky

16.05.2020

Na 15 menších nebo 10 větších vdolků:

Všechny suroviny zpracujeme v těsto, vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, dáme polevu či nazdobíme dle vlastní fantazie a pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Délka pečení dle trouby. Přibližně 30 minut.

Makronky

14.05.2020

mascarpone (ochucené, příp. obarvené) např. malinovou, jahodovou zavařeninou, kávou, likéry - amaretto, eiercognac, pařížský krém, máslové krémy, ochucené máslo, čokoládové krémy na bázi šlehačky (příp. i ochucené bylinkami), karamelem,slaným karamelem

Tip: Babička dávala i marmeládu a nahoru sníh z bílků a také moc dobrá varianta potřít povidly a posypat mákem s moučkovým cukrem.