15-ti minutové rizoto

Suroviny:

  • rýže
  • zeleninová směs
  • máslo
  • sůl a pepř
  • chilli omáčka

Postup:

  1. Uvaříme rýži dle návodu - ideálně kulatozrnnou (je vhodná na rizota, kaše, nákypy) - vaření 15-20 minut.
  2. Mezitím než se rýže uvaří si v pánvi nebo hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mraženou zeleninu. Osolíme, opepříme. Jakmile je zelenina prohřátá, přidáme sklenici vepřového masa. 
  3. Cca minutu před dovařením rýže,přidáme sladkou chilli omáčku, přidáme zeleninovou směs, promícháme a podáváme posypané sýrem.

Pozn.: Obměna - místo vepřového masa se můžou napřed na pánvi osmažit na malé kousky nakrájená kuřecí prsíčka dochucená jakýmkoliv kořením a až pak přidat zelenina.