Babiččina bramboračka
30.05.2020
Suroviny:
- 4 ks brambor
- 1/2 celeru
- 6 stroužků česneku
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1,5 l vody
- 2-3 PL hladké mouky
- 2 PL sádla (nebo máslo)
- hrst sušených hub (kdo nemá rád, jako já-nedá je tam)
- 2 KL majoránka
- 1 KL celý kmín
- 1 středně velká cibule
- 1 KV soli
Postup:
Pokud máte houby sušené - namočíme na 10 minut do vody.
Na sádle osmažíme na jemno nakrájenou cibuli, když začne zlátnou, přidáme utřený nebo na jemno nakrájený česnek, promícháme, zaprášíme moukou a osmažíme do zlatohněda.
Zalijeme vodou.
Uvedeme do varu, přidáme houby a vaříme 10 min. Pak do toho vložíme na kostičky nakrájené brambory a nastrouhanou zeleninu a osolíme a přidáme kmín.
Vaříme dalších 10 minut. Nakonec povrch poprášíme majoránkou.

