Boloňské špagety (orig: spaghetti bolognese)
17.05.2020
Suroviny:
- Celé balení kvalitních špaget
- 500 gr mletého vepřového či hovězího masa
- 250 ml kečupu (kdo má rád pikantní pokrmy, může přidat pálivý kečup či chilli)
- 6 stroužků česneku
- Cca půl balíčku bazalky
- Mletá červená paprika
- KL soli a pepře
Postup:
- Uvaříme si celý balík kvalitních špaget na aldente, cca 7-8 minut.
- Do kastrolku vložíme ml. maso, přilijeme cca 2 dcl vody, osolíme a povaříme.
- Do misky si připravíme, rajčatový protlak, dáváme ten větší, cca 6 stroužků česneku, lžičku pepře a solí, 3 lžíce červené mleté papriky, hodně bazalky, dáváme minimálně půl balíčku a cca 300 ml jemné pikantního kečupu.
- Maso až se uvaří, což bývá cca 5 minut, pokud zbude v kastrolu voda, slijte, pak tam vmíchejte tu připravenou směs a přilijte cca 250 ml kvalitního kečupu, důkladně promíchejte a ještě 2 minuty povařte na mírném ohni..
- Až jsou hotové špagety, slijte vodu. Mícháme ve velké míse.
- Vsypeme špagety a maso se směsí a důkladně promícháme.
- Na talíř hezky naservírovat, zasypat parmazánem.
