Boží milosti
14.05.2020
Boží milosti - další
skvělá záležitost na Velikonoce.
Naše babičky razily heslo, jednoduše, ale chutně!
Tak tady je recept, který jsem dnes s babiččiny
kuchařky opsal. BMka, jak já jim říkám 😂 hodně frčí na malých vesnicích na Moravě
(hody, svatby, křtiny, biřmování, velikonoce,
prostě každá slavnostnější chvíle si zaslouží boží milosti na stůl 😉)
Suroviny:
- 4 žloutky
- 1 celé vejce
- 2 PL Rumu (tuzemák)
- 2 PL smetany
- 1 PL cukru krystal
- Hladká mouka, aby bylo těsto akorát husté na rozválení (množství babička nemá uvedeno, dělala od oka)
Postup:
- Všechny suroviny důkladně promícháme, aby bylo těsto dobře vypracováno, pozná se to tak, že se začnou dělat malé puchýřky.
- Pak vyválíme a tvarujeme, obvykle tradiční obdélníky, nebo čtverečky, které mají uprostřed dva prořezy.
- Smažíme. Je na vás, co použijete, babička hodně smažila na másle a ta chuť taky tomu pak odpovídala.
- Hotové je pak dáme na chvilku okapat na papírovou utěrku a následně je ještě horké obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru (vanilkový můžeme nahradit skořicí).
Dobrou chuť 😉
