Boží milosti

14.05.2020

Boží milosti - další skvělá záležitost na Velikonoce.
Naše babičky razily heslo, jednoduše, ale chutně!
Tak tady je recept, který jsem dnes s babiččiny kuchařky opsal. BMka, jak já jim říkám 😂 hodně frčí na malých vesnicích na Moravě (hody, svatby, křtiny, biřmování, velikonoce, prostě každá slavnostnější chvíle si zaslouží boží milosti na stůl 😉)

Suroviny:

  • 4 žloutky
  • 1 celé vejce
  • 2 PL Rumu (tuzemák)
  • 2 PL smetany
  • 1 PL cukru krystal
  • Hladká mouka, aby bylo těsto akorát husté na rozválení (množství babička nemá uvedeno, dělala od oka)

Postup:

  1. Všechny suroviny důkladně promícháme, aby bylo těsto dobře vypracováno, pozná se to tak, že se začnou dělat malé puchýřky.
  2. Pak vyválíme a tvarujeme, obvykle tradiční obdélníky, nebo čtverečky, které mají uprostřed dva prořezy.
  3. Smažíme. Je na vás, co použijete, babička hodně smažila na másle a ta chuť taky tomu pak odpovídala.
  4. Hotové je pak dáme na chvilku okapat na papírovou utěrku a následně je ještě horké obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru (vanilkový můžeme nahradit skořicí).

Dobrou chuť 😉