Bramborový guláš (buřtguláš)

Kdo by tohle jídlo neznal a alespoň čas od času neudělal. Levné, snadné a přitom velmi lahodné jídlo.

  • 1 kg brambory
  • 300 g točený salám (přidávám i jednu maďarskou klobásu)
  • 2 PL mletá sladká paprika
  • 2 PL sádla
  • 2 ks cibule
  • 1 PL hladká mouka
  • 1 PL mletý kmín
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. 
  2. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. 
  3. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka. 
  4. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. 
  5. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka. 
  6. Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme. 
  7. Hladkou mouku si rozkvedláme v cca 100 ml vody a vlijeme do buřtguláše, tím se nám zahustí, ještě necháme vše pozvolna vařit asi 3 minuty.
  8. Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme. 
  9. Můžeme servírovat s chlebem nebo rohlíkem či pletýnkou.