Domácí marcipán

Marcipán je surovina, bez které se málokterá cukrářka či cukrář neobejde, obzvláště, pokud chce dělat dorty a jejich ozdobu nebo nějaké delikatesy, kde marcipán tvoří podstatnou složku.

Suroviny:

  • 250 ml sušeného mléka (nejlépe Bohemilk - mlékárna Opočno)
  • 250 ml moučkového cukru
  • cca 2 PL medu
  • cca 2 PL oleje
  • cca 10 kapek mandlového aroma
  • 1 bílek

Postup:

  1. Suroviny vypracujeme v těsto (konzistencí asi jako dětská plastelína)
  2. Zabalíme do potravinářské fólie a dáme do chladničky.
  3. Zpracováváme nejlépe druhý den.

Pokud budete chtít různé druhy barviva, pak nejlepší gelové potravinářské barvino. Jedna lahvička přijde na cca 39 kč.