Fazole na husto s klobáskou

Suroviny:

  • 300 g fazole
  • 2 ks bobkový list
  • 200 g klobása
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 1 lžíce mletá paprika
  • 4 lžíce kečupu
  • 1 ks česnek
  • majoránka

Postup:

  1. Fazole namočíme přes noc do vody a druhý den je uvaříme s bobkovým listem doměkka. Osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, po chvíli papriku, promícháme a zalijeme trochou vody z fazolí s kouskem masoxu.
  2. Za stálého míchání povaříme, přidáme uvařené fazole, promícháme, osolíme, vmícháme prolisovaný česnek, kečup a majoránku. Klobásu nakrájíme na kostky, opečeme na tuku a vmícháme do fazolí.
  3. Podáváme horké, posypeme usmaženou cibulkou, pažitkou atd. Jako příloha čerstvý chleba.