Filety z aljašské tresky obalované v kukuřičných lupínkách se šťouchanými bramborami

Suroviny:

  • 1 balení filetů (500 g)
  • kukuřičné lupínky dle množství filetů (cca 300 g)
  • 3 vejce
  • hladká mouka na obalení
  • olej na smažení
  • sůl, pepř
  • brambory
  • nasekaná čerstvá pažitka
  • trochu másla

Postup:

  1. Brambory na kostičky dáme vařit do vroucí vody. 
  2. Filety osolíme, opepříme. 
  3. Obalíme klasických způsobem, jen místo strouhanky použijeme kukuřičné lupínky, které jsme si předtím rozdrtili (dát potřebné množství do igelitového sáčku a rozklepat válečkem nebo paličkou na maso).
  4. Filety dáme smažit na pánev, kde jsme si dali trochu oleje, smažíme cca 4 minuty z každé strany a nebo dozlatova.
  5. Uvařené brambory rozšťoucháme, přidáme trochu másla a nasekané pažitky, promícháme.
  6. Šťouchané brambory můžeme dát do tvarovací formy a ozdobíme snítkou petrželky apod.
  7. Přidáme usmažené filety a můžeme podávat.