Guláš z kuřecích krků

Suroviny:
  • cca 500 g kuřecích krků
  • 4 stroužky česneku
  • 3 větší cibule
  • 200 ml rajčata loupaná pasírovaná
    nebo 100 ml rajský protlak (v obou případech používám výrobky Giana)
  • sůl
  • kmín
  • majoránka
  • mletá sladká paprika
  • mletý černý pepř
  • olej

Postup:

  1. Omyté krky osolíme a opepříme.
  2. Nakrájenou cibuli smažíme v kastrolu na oleji pomalu do hnědozlata. 
  3. Poté přidáme krky a po všech stranách osmahneme.
  4. Přisypeme mletou papriku a ostatní koření, lehce orestujeme a hned podlijeme trochou vody (pozor, ať se vám nespálí paprika) a přidáme pasírovaná rajčata či protlak.
  5. Kuřecí krky necháme podusit. Až jsou krky poloměkké, zalijeme ho větším množstvím vody, přidáme prolisovaný nebo nasekaný česnek, majoránku a dusíme do té doby, až maso zcela změkne.

Guláš z kuřecích krků podáváme většinou s houskovým knedlíkem, ale také může být s rýží, chlebem nebo těstovinami.