Indické čápátí

Suroviny:

těsto:

  • 200 ml vlažná voda
  • 500 g polohrubá pšeničná mouka
  • 0,5 lžičky sůl
  • 1 - 2 lžic rostlinný olej

podle chuti:
mletý černý pepř, chilli

  1. V míse promícháme prosátou mouku, olej, sůl, mletý pepř, vlažnou vodu a vypracujeme tuhé těsto.Z těsta uděláme váleček, který rozdělíme na 8 dílů. Z každého dílu vytvoříme kuličku. Válečkem vyválíme z kuliček tenké placky o průměru 20 - 25 cm a pečeme je z jedné strany 3 minuty a z druhé 2 minuty na suché pánvi (nebo přímo na plotýnce, pokud máte možnost).
  2. Hotové placky čápátí skládáme na sebe, aby zůstaly vláčné. Přikryjeme je utěrkou, aby nevychladly. Indické placky čápátí se používají v Indii místo chleba jako příloha. Hodí se k dušené zelenině, dobře chutnají s oranžovou čočkou či na sladko se zavařeninou. Pozn. : Skvěle funguje se směsí jalapenos omáčky, na kostičky nakrájenou sladkou papriku a trochu kečupu, tuto směs chvíli podusit v kastrolu. Pak touto směsi plnit čápátí, přeložit a servírovat. Moc dobré!