Maminčin štrůdl

Suroviny:

  • 1 balení listového těsta (kupují mražené v Bille, vyjde na 14,90 Kč)
  • 5 jablek
  • Máslo
  • Skořice
  • Cukr moučka
  • Strouhanka

Postup:

  1. Těsto rozválíme (uděláme z něj dva záviny)
  2. Celou plochu potřeme rozpuštěným máslem nebo olejem, jemně posypeme strouhankou.
  3. Naklademe oloupané a na jemno nastrouhané jablka, zasypeme cukrem a skořicí (můžete použít i rozinky.
  4. Záviny stočíme a konce důkladně zamáčkneme.
  5. Vložíme na předem máslem vytřený plech (nebo použijeme pečící papír).
  6. Povrch potřeme žloutkem nebo máslem. Nařízneme....
  7. Dáme do předehřáté trouby.
  8. Pečeme na 200° C asi 5 minut, pak stáhneme na 180°C a pečeme 20 minut.