Restovaný pstruh na bylinkách se šťouchanými bramborami

22.11.2020

Jídlo velmi chutné, zdravé a jednoduché na přípravu.

Suroviny:

  • 1 vykuchaný pstruh (já si jej nafiletuji)
  • 3 stroužky česneku
  • snítka tymiánu
  • trochu rozmarýnu
  • sůl, pepř
  • máslo
  • 1 střední cibule
  • 2 ks větší brambory

Postup:

  1. Kdo stejně jako já, nemá rád na talíři rybu s hlavou i ploutvemi, tak si udělá filety, lépe se i propeče.
  2. Česnek jen nožem trochu rozdrtíme, cibuli nakrájíme najemno.
  3. Do kastrolku dáme do vroucí a osolené vody na kostky nakrájené brambory.
  4. Na větší pánvi si rozpustíme cca 2 PL másla, filety, které jsme si před tím osolili a opepřili vložíme na rozpálenou pánev kůží dolů.
  5. Přidáme někde bokem na pánev cibulku, česnek, snítku tymiánu, rozmarýn a restujeme. Až máme filety z jedné strany hotové, opatrně obrátíme.
  6. Mezitím se nám uvaří brambory.
  7. Brambory slijeme, šťoucháme, přidáme z pánve osmahnutou cibulku s trochou výpeku, prošťoucháme a tvořítkem uděláme na talíři porce.
  8. Filety mezitím už jsou hotové a přidáme na talíř, opečený česnek můžeme dát na vršek naservírovaných šťouchaných brambor, dle chuti přelijeme pstruha výpekem z pánve.