Roštěná s rýží

16.05.2020

Suroviny:

  • 4 ks roštěnek
  • Sádlo (nebo olej)
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 l hovězího vývaru (nebo hovězí bujón)
  • Pepř a sůl
  • Hl. Mouka

Postup:

  1. Roštěnky osolíme, opepříme (někdy nechávám do druhého dne naležet) .
  2. Do hrnce dáme sádlo, do rozehřátého sádla nasypeme na drobno nakrájenou cibuli, osmažíme dozlatova, vložíme připravené roštěnky, zasypeme moukou a zakryjeme hrnec pokličkou.
  3. Necháme dusit cca 4 minuty (vše dělám od oka, prostě aby maso nebylo na pohled syrové) , pak maso otočíme a dusíme další 3 minuty.
  4. Přilijeme vývar (nebo cca 1 litr vody a bujón), dáme 2 lžíce hořčice, jemně posolíme a opepříme (osolené a opepřené je již maso) a důkladně promícháme. (tip: je dobré dát i 1 lžičku majoránky, chuťově to celé podtrhne 😎)Necháme vařit na mírném plameni cca 1 hodinu (podle potřeby a druhu trouby).
  5. Zahustíme zákletkou (smíchaná mouka s vodou). Povaříme ještě 5 minut.
  6. Podáváme s houskovým knedlíkem, rýži či těstovinami, kdo jak má rád.
  7. Dobrou chuť.