Rychlý ovocný dort

Suroviny:

Piškot: 

  • 4 vejce
  • 4 lžíce cukru
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • vanilkový cukr
  • prdopeč

Postup přípravy piškotu:

  1. Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme vanilkový cukr, mouku, kypřící prášek do pečiva a důkladně promícháme, nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. 
  2. Hmotu nalijeme do dortové formy, kterou si před tím vymažeme máslem nebo olejem.
  3. Pečeme cca 10-15 minut na 210°C ( zkusíme špejlí ).


Krém:

  • 1 mascarpone
  • 1 tvaroh
  • 1 zakysaná smetana
  • cukr podle chuti 

Postup přípravy krému:

  1. Všechny suroviny důkladně smícháme a mažeme na vychladlý piškotový korpus
  2. Poklademe libovolným ovocem dle chuti a nakonec zalijeme celou plochu želatinou.

Želatinu, buď koupíte v prášku nebo si uděláte svoji, která je dle mého lepší, tužší a chutnější.


Želatina:

Suroviny:

  • 1 van. pudink
  • 1/2 l vody
  • 1 dcl šťávy z ovoce (možno nahradit i sirupem)
  • 1 PL cukru

Postup přípravy želatiny:

  1. Do kastrolu dáme vodu, cukr, šťávu z ovoce, pudink, zamícháme a přivedeme k varu. 
  2. Odstavíme a necháme zchladnout.