Šopský salát

15.05.2020
Suroviny:
  • 1 ks paprika
  • 10 dkg okurka
  • 10 dkg balkánský sýr
  • 1 ks cibule
  • olivový olej
  • bulharské koření
  • sůl
  • 4 ks rajče
  • 3 g petrželová nať
  • 2 ks pečená paprika

Postup:

  1. Pečené paprikové lusky, cibuli, petržel a syrové paprikové lusky nakrájíme nadrobno. 
  2. Očištěná rajčata a okurku (oloupanou) krájíme na kousky.
  3. Všechno zamícháme dohromady a položíme na talíř.
  4. Před podáváním zalijeme olivovým olejem a osolíme. Pokud máme, posypeme bulharským kořením. 
  5. Navrch nastrouháme sýr. Ozdobíme zelenou petrželkou. Můžeme i feferonkou či růžičkou z rajčete.