Thajská kuřecí kari polévka s nudlemi

Suroviny:

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného
  • 2-3 lžíce thajské červené kari pasty
  • 250 g kuřecích prsních nebo stehenních řízků, nakrájených na nudličky
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 150 ml kokosového mléka
  • šťáva z 1 limety sůl

NA DOKONČENÍ: 

  • 150g tenkých rýžových nudlí vermicelli, uvařených podle návodu na obalu
  • 1 červená cibule nakrájená na tenké měsíčky
  • 1 jarní cibulka šikmo nakrájená
  • lístky koriandru na posypání
  • červená chilli paprička šikmo nakrájená na tenké plátky

Postup: 

1. Na středním plameni ve velkém hrnci rozehřejte olej, přidejte česnek, zázvor a thajskou červenou kari pastu a opékejte asi 5 minut, ingredience se krásně rozvoní.

2. Přidejte kuřecí maso a za občasného míchání je opečte ze všech stran. Vlijte kuřecí vývar, 250 ml vody, rybí omáčku a kokosové mléko, promíchejte a přiveďte k varu. Dochuťte šťávou z limetky a podle chuti dosolte.

3. Připravte si servírovací misky, rozdělte do nich nudle, červenou cibuli a jarní cibulku, zalijte horkou polévkou a posypejte lístky koriandru a chilli papričkou.