Tortilla plněná kuřecím masem a zeleninou

Quesadilla je jedním z nejoblíbenějších pokrmů mexické kuchyně. Jednoduše řečeno jde o plněnou tortillu. Náplní však existuje nepřeberné množství. Za mě je nejlepší plněná kuřecím či vepřovým masem a zeleninou.

Suroviny:

  • kuřecí prsa
  • oblíbená zelenina (ledový salát, rajčata, paprika, okurka, hrášek, kukuřice atd...)
  • bílý jogurt
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř, grilovací koření bez glutamátu
  • sojová omáčka
  • kari
  • 1 cibule
  • řepkový olej (má vyšší tepelný bod než olivový olej)

Postup:

  1. Jako první si naložíme maso nakrájené na nudličky, přidáme cca 1 PL sojové omáčky, 1 KL kari, sůl, pepř, grilovací koření. Uzavřeme (potravinová nádoba či menší kastrol) a dáme minimálně na 2 hodiny do chladničky. 
  2. Na trošce oleje (1-2 lžičky na porci) osmažíme cibulku na hrubší kostky, přidáme nasekaný česnek, chvíli mícháme než zesklovatí, pak přidáme naložené maso a restujeme.
  3. Ve chvíli, kdy je maso téměř hotové, přidáme zeleninu, kterou jsme si před tím připravili a spolu vše za občasného míchání restujeme ještě cca 5 minut (pokud použijete mraženou zeleninovou směs, tak je třeba tepelně upravovat déle)
  4. Mezitím si do bílého jogurt prolisujeme česnek, dochutíme trochou soli a pepře.
  5. Na tortillovou placku natřeme ochucený jogurt, přidáme orestovanou zeleninu a maso (pokud máte raději zeleninu tepelně neupravenou, pak stačí restovat jen maso a na tortillu dát zeleninu syrovou a jen přidat restované maso).
  6. Poté zabalíme a vložíme na panini gril nebo tortillu prohřejeme na steakové pánvi (ale není to bezpodmínečně nutné).

Recept na pšeničnou Tortillu naleznete na našich stránkách >>ZDE<<