Výborná brynzová pomazánka

Brynzu si dá do spojitosti hodně lidí především s tradičními haluškami, ale jsou i různé obdoby brynzových pomazánek. Já narazil na tento recept, snadný a velmi chutný.

Suroviny:

  • 150 g brynzy
  • 100 g másla
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 1 menší červená cibulka
  • Snítka pažitky
  • 1 špetka sladké mleté papriky
  • Podle chuti trochu soli


Postup:

  1. Nakrájejte máslo na kostičky a nechte ho povolit.
  2. K změklému máslu přidejte na špičku lžičky sladké mleté papriky (lepší je mletá uzená červená paprika) a brynzu a vidličkou pořádně rozmačkejte a našlehejte.
  3. Přidejte 1 PL zakysané smetany a znovu šlehejte. Ochutnejte a případně přidejte ještě trochu smetany.
  4. Nakonec zlehka vmíchejte cibuli a pažitku a nechte v chladu odležet alespoň 1 hodinu.
  5. Podáváme s čerstvým chlebem a nakonec můžeme ozdobit nakrájenou ředkvičkou.