Výborné domácí krokety

Suroviny:

  • 25 g máslo

  • 2 ks žloutek

  • 500 g vařené brambory

  • 30 g strouhanka

  • 1 lžíce pažitka

na obalení

  • strouhanka

  • vejce

podle chuti

  • sůl

podle potřeby

  • olej na smažení

Postup:

  1. Brambory očistíme a uvaříme ve slupce doměkka. Brambory slijeme a necháme vychladnout.
  2. Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme, přidáme žloutky, máslo a strouhanku a dobře promícháme. Hmotu na krokety trochu osolíme a přidáme pažitku. 
  3. Poté tvoříme kuličky, které namáčíme v rozšlehaných vejcích a obalujeme ve strouhance
  4. Poté domácí krokety na rozpáleném oleji smažíme dozlatova.
  5. Křupavé domácí krokety podáváme k libovolným pokrmům.